Keltisch zeezout komt steeds meer aan het licht, omdat het bewezen veel voordelen heeft. Keltisch zeezout is iets anders dan normaal tafelzout. Normaal tafelzout wat in de supermarkt te vinden is bevat voornamelijk natrium, waarvan we weten dat dit bloeddruk verhogend is en je niet te veel van binnen wilt krijgen. Keltisch zeezout daarentegen is onbewerkt en bevat daarmee essentiële mineralen als magnesium en calcium. Het bevat nog steeds een hoeveelheid natrium, dus je wilt er ook niet mee overdrijven. Zo’n 3-5 gram per dag is prima! Helemaal als je onbewerkt eet is de kans groot dat je weinig zout binnen krijgt via voeding.
Wist je dat een van de hoofdoorzaken van migraine een vochttekort is? Je hersenen hebben voldoende vocht nodig om goed te kunnen functioneren. Voldoende drinken is belangrijk, maar het vocht moet ook opgeslagen worden en daar gaat het bij veel mensen mis. Door het gebruik van keltisch zeezout moet ik niet direct plassen als ik een groot glas water of kruidenthee gedronken heb. Van mijn klanten hoor ik ook terug dat ze minder dorst hebben! Andere voordelen op een rijtje:
–> Hoe gebruik je het?
Elke ochtend doe je een half theelepeltje in een groot glas gekookt (en afgekoeld) water. Je drinkt dit in één keer op. Om je spijsvertering en immuunsysteem te boosten kun je door dit water ook nog wat plakjes gember en een halve citroen/ eetlepel appelazijn toevoegen. Drink het dan wel met een rietje, anders gaat je tandglazuur eraan.
Op dagen dat je meer gaat zweten omdat het warm is, je naar de sauna gaat of gaat sporten neem je ook een glas water met keltisch zeezout. Je verliest door zweten veel mineralen en dat is zonde! Met keltisch zeezout houd je de mineralen beter vast.
Mijn tip: probeer het drie weken en kijk wat het met je doet!