Door de dag te starten met een eiwitrijk ontbijt een absolute must is als je een stabiele energie gedurende de dag wenst ✨
Een ontbijt die verzadigd tot de lunch om energieschommelingen 📊 te voorkomen! Say goodbye 👋🏼 tegen de craving naar koffie ☕️ of suiker 🍪 om 10 uur!
Met het eten van voldoende eiwitten aan het begin van de dag sta je al met 1-0 voor. 💃🏽🔋 Je bent de dag begonnen met het aanvullen van de bouwstenen van o.a. hormonen, het immuunsysteem, het darmslijmvlies, neurotransmitters, spieren 💪🏼 en zo kan ik nog even doorgaan 📝
Toen ik elke dag startte met een bak havermout of ontbijtgranen had ik 1-2 uur later eigenlijk alweer trek ⏰.
Eet je graag havermout? Doe er een schep verantwoorde eiwitpoeder door (6 posts terug)! 📚 en verdeel toppings en neem je omega-3 visolie in de ochtend i.p.v. avond! Zo stijgt de bloedsuikerspiegel 🩸 minder hard 📈
TIP: kies 3 ontbijtjes en wissel daarmee af! Je wilt niet elke dag hetzelfde eten, maar verschillende darmbacteriën voeden met verschillende voedingsstoffen 🍽️
Toppings; bosvruchten, kokosyoghurt, geitenyoghurt of rauwe hangop, pompoenpitten.
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 oC en bekleed een cakevorm met bakpapier.
Doe het meel, de lijnzaad en bakingsoda in een schaaltje en meng door elkaar. Rasp de wortel (in een keukemachine) en doe die er bij.
Doe vervolgens de eieren/appelmoes en jouw gekozen melksoort erbij, meng tot een beslag. Als het beslag de droog is doe je er extra melk bij, als het te nat is doe je er extra meel bij. Giet in de cakevorm.
Plaats de cakevorm in de oven voor zo’n 45 minuten.
Haal de cakevorm uit de oven en laat zo’n 10 minuten afkoelen. Verdeel in 3 porties.
Mix het amandelmeel of kokosmeel, de bakpoeder, eieren of appelmoes, amandelmelk, kaneel en keltisch zeezout in een schaaltje.
Verhit 1 tl kokosolie in de pan op middelhoog vuur. Bak 3 kleine pannenkoekjes (2-3 el per pannenkoekje) in de pan tot ze bruin kleuren. Herhaal dit nog een keer en je hebt ongeveer 6 kleine pannenkoekjes.
Leg ze op een bordje en verdeel de toppings. Geniet!
4. GROENTEN OMELET
Ingrediënten
1 portie:
2tlghee
2 handen spinazie of boerenkool
3 of 3 (bio) eieren
1 teentje knoflook (fijn gesneden)
snuf peper
1/4 tl keltisch zeezout
Instructies
Verhit 1 tl ghee in de pan op half vuur. Voeg de spinazie en het teentje knoflook toe en kook tot het slinkt. Leg de spinazie apart op een bordje.
Roer de eieren in een schaaltje en voeg peper en zout toe. Smelt weer een tl ghee in de pan, voeg de eieren toe en bak ze stevig. Leg de spinazie op de helft van het ei en vouw dicht.
Leg het omelet op een zuurdesem broodje met wat avocado, gesneden paprika en eventueel wat feta kaas. Geniet!